![]() |
Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. |
Carrington Büyük Güneş Patlaması Olayı |
|||
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
|
|||
|
|||
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
|
|||
|
Konu Tarihi: 18.01.2013, Saat: 15:07
![]() Yakın tarihlerde Nasa, dünyamız için tehdit unsuru içeren bir olgu hakkında12 Eylül 2012 tarihini öngörmüştü. Mayalar ise, 12 Aralık 2012′de dünyanın manyetik dengesinin değişeceğini saptamışlar. 26 bin yılda bir gerçekleşen güneş sistemi yörüngesinin, Samanyolu’nun merkezine denk gelişini de ayrı birfelaket habercisi olarak yorumlamışlar.
Nasa raporlarına göre, güneşte oluşabilecek büyük bir “taç fışkırması”,etkinleşen plazma topları yüzünden dünyadaki enerji şebekelerini çökertebilir. Güneş korona uzanması manyetik alana zarar verebilir ve alt yapısı çöken birdünya, ilkel iletişim konumuna gelebilir. Kayıtlardaki 1859 Carrington Olayı,en son bilinen solar etki. Böylesi bir manyetik girişimin dünyaya ulaşması durumunda; televizyon, radyo, internet yayınlarının kesilmesi, elektrik sistemlerinin, cep telefonu ağlarının çökmesi, suların kesilmesi, alt yapının hasar görmesi söz konusu. Yerin beş kat büyüklüğünde manyetik alan havuzlarıbir patlama ile koptuğunda, güneş rüzgarı saldırıları oluşuyor ve Carrington Event olarak adlandırılıyor.
Solar döngünün yarattığı fırtına hakkındaki raporlar için, Nasa Ulusal Araştırma Kurulu, bunun olası ihtimaller üzerine hazırlandığını belirtmekte yarar görmüş.Sonuçta olabilecek en kötü senaryoyu sunduklarını da söyleyebiliriz.
2012′nin meşhur felaketi Marduk’un yerine, “Güneş Alevi saldırısı” korku verenkıyamet benzeri beklentilerinden. Güneş yüzeyindeki manyetik kuvvet çizgilerinin yükselerek kopması ve hızla geriye çekilirken de, en üstte kalan kısmının adeta kamçılama hareketi yaparcasına güneşten uzaklaşması söz konusu.Bu durumda güneş, atmosfer malzemesini manyetik bir fırtına ile fırlatabiliyor. Elbette bu fışkırma enerji sağlayan birimlerimizin iletkenlerini de eritebilirve biz de doğal aşırı statik bir yükle saldırıya uğramış oluruz. İnsanların belki 5-6 gün kadar sığınaklarda emniyet altına alınması, cilt kanseri ve göz rahatsızlıklarını azaltmak için gerekli olabilir.
Güneşin yakıtını bitirip, bir süpernova patlaması yaşamadan önce, defalarca taçuzaması ya da öksürme adı verilen evreleri olacaktır. Tek sorun olayın,dünyanın manyetik alanlarının yön değiştireceği zamanlara denk gelip gelmemesi. Bu manyetik alanlar, 76 milyon yıldan bu yana yaklaşık 171 defa yön değiştirmiş. Yeni değişim, bir korona uzanması ile eşzamanlı gerçekleşirse fazlasıyla tehlikeli olabilir. Çünkü, manyetik alanlar yön değiştirirken, dünyaçevresini saran kuvvet çizgileri zayıflayacaktır. Bu durum geçicidir ancak,böylesi bir anda da, dünyanın manyetik alanı kozmik ışınları yollarından saptıramayacağından tehlikenin artması olası.
[b]Güneş sembolizmi[/b]
Yunan ve Mısır gizemcileri güneşin bir yıl içindeki halini 4 evrede ve 4farklı insan figürü ile sembolleştirmişler. Hayatın kaynağı, kış gündönümündeve Oğlak burcunda doğan bir bebektir, karanlık güçlerden kaçmıştır ama henüzçok kuvvetli değildir. İlkbahar ekinoksunda artık yakışıklı bir delikanlıdır,altın saçları ve beyaz giysisiyle gülümser, kolunda bir kuzu taşır. O, Brahma,Amun, Mitra, Apollon, Osiris, Baküs, Odin, Quetzalcoatl ve Ra ile ortak yönleresahiptir, tüm bu Tanrılar onun kişiselleştirilmiş halidir. Metali altındır. Yazgündönümünde güneş, gür sakallı, güçlü bir erkek halinde betimlenir,verimlidir. Sonbahar ekinoksunda artık beyaz saçları ve bükük sırtı ile yaşlıbir adama dönüşecek ve Başak’ın evine girecektir. Doğanın içsel ateşinin doğmayışından ürkütücü ne olabilir?
[b]Güneş renkleri[/b]
Bir gün içerisinde doğumu, yükselişi ve batışı ile güneş, hayatın 3 gerçekaşamasını ifade ediyor. Büyüme, olgunluk ve sona eriş. Şafakta mavi, öğle sarı,akşam kırmızıya bürünen ölümsüzlüğün sembolü, karanlığın kucağından zaferleyeniden yükselene dek beklenecektir. 12 aylık yinelenen ömürlerle, 12 zodyakburcunu gezen güneş, aynı zamanda ‘Büyük Adam’ olarak bilgeliğin de sembolüdür.Işık ve ilahi söz ile uyanan kutsal güç aklı nasıl aydınlatırsa ve ruh insaniçin ne ise, güneş de sistemi için böyledir.
7 ana renkten mavi, sarı ve kırmızı; doğan, yükselen ve batan güneş renkleri olarak bilinç, akıl ve kuvveti betimlerler. Şifa veren mavi, tazeleyen sarı,ısıtan kırmızı.
Bilgeler tarafından insan için; ruh (mavi), zihin (sarı) ve beden (kırmızı)olarak güneş renkleriyle eşleştirilmiş. Dünya için; gök (mavi), toprak (sarı),yeraltı (kırmızı) olmuş. Bilinçaltının tutkuları kırmızıdır ve yeraltınınrengidir, aynı zamanda savaş, acı ve aşkın rengidir. Mavi iyilik, beyaz yaşamve saflık, mor mütevazilik ve ruhsallık sarı şefkat ve hüzün, siyah ölümün rengidir. Bereket ve gençliğin rengi ise yeşildir.
[b]CARRINGTON OLAYI[/b]
Dünyada şimdiye kadar ölçülmüş en büyük jeomanyetik fırtına. NASAnınaçıkladığı 12 eylül 2012′de beklenen büyük uzay fırtınasından sonra gündemegeldi. 1859′da gerçekleşen bu fırtınayı, amatör ingiliz astronom richardcarrington; “inanılmaz güçlü, beyaz parlak bir ışık demeti” olarak not etmişti.bütün uzayda 8 gün boyunca etkili olmuştu.
Bilimadamları; “bugün aynı şiddette bir solar patlama olsa, katrinakasırgası’ndan 10 kat daha kötü etkileri olur.” görüşünde birleşmekte. Felaket tellallığı yapmak istemem ama gerçekleşmesi muhtemel olaylara bir göz atalım.
Beklenen solar patlama olursa ne gibi etkilerde bulunur?
- Günümüz elektrik teknolojisini sıfırlayacak, güç kaynaklarına zarar verecek.
- Sadece amerika’da 90 saniyede 130 milyon insanın elektriğini kesebilir.
- Apartmanlarda su basma işlemi yapılamayacağı için susuzluk gibi problemler başlayacak. klozetler artık çalışmayacak.
- Tren, metro gibi ulaşım araçları çalışmayacak. benzin istasyonları, yer altıdepolarından benzin pompalayamayacağı için, arabalar benzinsiz kalacak.dolayısıyla süper marketlerin stokları boşalacak. kıtlık başlayacak.
- “Jeneratör var bizim burda rahatız” geyiği sadece benzin yettiği kadar kullanılacağı için kısa sürecek. hastanelerde sadece 72 saat yedek güç kaynaklarını kullanabilecek. dolayısıyla sağlık hizmetleri zarar görecek.
- İnsanlar ısınma, soğutma gerçekleşemeyeceği için bu dönemde insanlar ölmeyebaşlayacak. ilaçlar, soğutma olmadığı için bozulacak. ilaç sektörü çok büyük darbe yiyecek.
Dünyanın bu senaryo karşısında toparlanması 4-10 yıl arası olarak hesaplanmakta. Zararları, 2 trilyon $ olarak bekleniyor. 2012′yi bekleyip göreceğiz.
Ben Düşüncelerimin Efendisiyim...
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
|
|
|
Konu Bağlantı Araçları |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
![]() |
Kescksburg Olayı – 1965 Pittsburg/Pennsyllvania | ulas | 0 | 3,009 |
08.02.2013, Saat: 19:00 Son Yorum: ulas |
![]() |
Kalahari Çölü Olayı – 1989 | ulas | 0 | 2,807 |
08.02.2013, Saat: 18:39 Son Yorum: ulas |
![]() |
‘Evren’in en büyük kozmik yapısı keşfedildi’ | ulas | 0 | 3,306 |
20.01.2013, Saat: 19:48 Son Yorum: ulas |
![]() |
Artemis ve Büyük Aşkı Orion | ulas | 0 | 2,146 |
19.01.2013, Saat: 05:08 Son Yorum: ulas |
![]() |
Kallisto ( Büyük Ayı) | ulas | 0 | 1,790 |
19.01.2013, Saat: 05:00 Son Yorum: ulas |